Overzicht van onze houten grafmonumenten en gedenktekens

 

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2003 hebben we al veel houten gedenktekens mogen maken. We hebben een onderverdeling gemaakt in verschillende categorieën. Klik op de buttons voor alle fotoboeken in de diverse categorieën.

houten kruizen

Het meest klassieke grafmonument is misschien wel een houten kruis. Apostolisch, Keltisch, een eigen ontwerp, alles is mogelijk.

houten panelen

Een houten paneel als grafmonument is een mooi alternatief voor de klassieke grafsteen. Wij hebben in de loop van de jaren meerdere mogen maken.

schijven teakhout

Een dwarsdoorsnede van een stam als grafmonument is een mooie natuurlijk ogende manier van het gebruik van het hout. Wij hebben weer een partij schijven teakhout laten zagen. Ze zijn stuk voor stuk uniek in vorm en uitstraling. U mag bij ons in de werkplaats zelf het hout komen uitzoeken dat het meeste in de buurt komt van uw wensen en wat u mooi vindt.

ruw teakhout

Heel bijzonder in ons aanbod is een houten gedenkteken van ruw teakhout. Bij het maken van een kruis of letterplaat maken wij gebruik van de buitenkant van de stam. Aan de voorkant is het vlak afgewerkt. Hier kan de belettering op komen. Aan de achterkant zit nog het oorspronkelijk ruwe gedeelte van de stam, de bast. Dichter bij de natuur kan bijna niet. Ieder gedenkteken is absoluut uniek. U mag bij ons in de werkplaats zelf het hout uitzoeken dat het meeste in de buurt komt van uw wensen en wat u mooi vindt.

urnengraven

We hebben al een aantal urnenmonumenten mogen maken, speciaal ontworpen voor op een urnengraf. Maar andere ontwerpen die u vindt op onze website zijn ook te maken voor op een urnengraf.

hout in combinatie met glas

Hout en glas zijn zeer goed te combineren en geven een unieke uitstraling. De natuurlijke warmte van het hout met een strakke vormgeving van het glas maken ieder houten grafmonument tot iets speciaals.

kindergraf

Een kindergraf is niet zomaar iets. In het gedenken en in het rouwproces kan het grafmonument een belangrijke rol spelen. Wij willen graag samen met u nadenken over de mogelijkheden om het verlies vorm te geven en een tastbare herinnering te creëren.

dubbel graf

Bij ieder ontwerp bieden wij de mogelijkheid om het uit te voeren als gedenkteken voor op een dubbel graf. Het gaat in dit geval om graven die naast elkaar zijn gelegen. Het formaat moet dus worden aangepast. In de meeste gevallen rekenen wij een vast tarief hiervoor. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

christelijke grafmonumenten

Regelmatig gebruiken we symbolen in de ontwerpen die gebruikt worden in het christelijke geloof.

grafkunst

in de maak