Houten grafmonumenten en houten gedenktekens, overzicht

Overzicht van onze houten grafmonumentenhouten grafmonumenten, Maarten en Maura Verhoef (3)

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2003 hebben we al veel gevarieerde houten gedenktekens mogen maken. In de portfolio staan foto’s van de gemaakte monumenten. Zo kunt u een indruk krijgen en idee├źn opdoen.

houten kruis met siernagelsHouten kruizen

Hier vind u een overzicht van een aantal houten kruizen die we hebben gemaakt. Heeft u zelf een model in gedachten dan maken wij graag samen met u een ontwerp.

Houten panelenhouten grafmonument, paneel, uitsparing kruis (2)

Wat het meeste voorkomt zijn klassieke panelen. De variaties hierop zijn zeer divers. Hier vindt u een aantal panelen die wij kunnen maken. Echter ieder vorm en ontwerp is geheel naar wens te maken.

Schijven van massief teakhouthouten grafmonument, houten schijf (3,2)

Wij hebben weer een partij schijven teakhout laten zagen. Ze zijn erg zeldzaam en stuk voor stuk uniek in vorm en uitstraling. U mag bij ons in de werkplaats zelf het hout komen uitzoeken dat het meeste in de buurt komt van uw wensen en wat u mooi vindt.

Ruw teakhouthouten kruis, ruw teakhout (2)

Heel bijzonder in ons aanbod is een houten gedenkteken van ruw teakhout. Bij het maken van een kruis of letterplaat maken wij gebruik van de buitenkant van de stam. Aan de voorkant is het vlak afgewerkt. Hier kan de belettering op komen. Aan de achterkant zit nog het oorspronkelijk ruwe gedeelte van de stam, de bast. Dichter bij de natuur kan bijna niet. Ieder gedenkteken is absoluut uniek. U mag bij ons in de werkplaats zelf het hout uitzoeken dat het meeste in de buurt komt van uw wensen en wat u mooi vindt.

Urnenmonumenten en urnengravenHouten grafmonument, houten urnengraf, hartvorm

De meeste ontwerpen die u vindt op onze website zijn ook te maken voor op een urnengraf. We hebben ook een aantal urnenmonumenten gemaakt die speciaal zijn ontworpen voor op een urnengraf.

Kindergrafmonumentenhouten grafmonument, houten kindergraf, houten kindergrafmonument (2)

Een gedenkteken voor op een kindergraf is altijd een heel speciaal en persoonlijk ontwerp. Wij bespreken graag met u wat de wensen zijn omtrent deze bijzondere manier van gedenken.

Hout in combinatie met glashouten grafmonument met glas (4)

Hout en glas zijn zeer goed te combineren en geven een unieke uitstraling. De natuurlijke warmte van het hout met een strakke vormgeving van het glas maken ieder houten grafmonument tot iets speciaals.

Dubbele grafmonumentenhouten grafmonument, houten kruis, dubbel graf (3)

Bij ieder ontwerp bieden wij de mogelijkheid om het uit te voeren als gedenkteken voor op een dubbel graf. Het gaat in dit geval om graven die naast elkaar zijn gelegen. Het formaat moet dus worden aangepast. In de meeste gevallen rekenen wij een vast tarief hiervoor. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Christelijke grafmonumentenhouten grafmonument, Geloof, Hoop en Liefde (2)

Religie speelt bij overlijden en begraven altijd een belangrijke rol. Een gedenkteken dat past bij de religieuze overtuiging van de overledene hoort er ook bij. Er zijn een aantal ontwerpen en symbolen die gebruikt kunnen worden bij christelijke of katholieke grafmonumenten.

Islamitische grafmonumenten

Dit zijn houten grafmonumenten speciaal voor moslims. Wij houden rekening met de specifieke wensen en de stijl van deze gedenktekens. Vraag gerust naar de mogelijkheden.